MÄTBEVIS

MÄTBEVIS

Vi gör areamätningen på plats hos vår uppdragsgivare och levererar resultatet i form av ett mätbevis kort efter att vi är klara på plats. Mätbevisen för lägenheter och villor  tar vi fram enligt mätstandard SS21054:2020. I de allra flesta fall har ingen areamätning gjorts tidigare utan arean är framtagen vid byggnadsåret. Våra mätbevis är en giltig handling vid en försäljning av lägenheten och villan eller vid omförhandling av lånen med banken. Vi har både köpare, säljare, mäklare, bostadsrättsföreningar, hyresvärdar, förvaltare, fastighetsbolag med flera som kunder. Alla behöver ett mätbevis för sin lägenhet och villa.

Mätbevis exempel | AreaKorrekt

  Kontakta oss redan idag!

  Fyll i ditt telefonnummer och e-postadress, vi återkommer till dig inom kort.

  Mätbevis för säljare

  Som säljare vill du få så mycket betalt som möjligt. Kanske är bostaden renoverad/ombyggd och det har tillkommit boarea? Dagens mätstandard är från 2020 och med ett mätbevis framtagen med den standarden får du betalt för hela din bostad.

  Äger du en villa är det nästan alltid fel area angiven i taxeringsinformationen och huset är oftast större när en areamätning av huset sker med dagens mätstandard.

  Kanske sas det att det fanns ett mätbevis då lägenheten köptes men det var inget som visades eller bifogades i kontraktshandlingarna. Då behövs ett nytt mätbevis till lägenheten, i annat fall kommer mäklaren annonsera bostaden med areauppgiften som finns hos föreningen eller taxeringsuppgiften om areamätningen gäller en villa.

  Mätbevis för köpare

  Ingen vill betala för kvadratmeter som inte finns. Att det finns ett mätbevis för lägenheten eller huset ger en trygghet i köpet. Som bostadsrättsköpare får du ofta areauppgiften som föreningen har. Den stämmer ibland, men väldigt ofta inte. Många föreningar mycket gamla areauppgifter, i många fall från när huset byggdes. Ett mätbevis på lägenheten framtaget med dagens mätstandard ger dig trygghet i köpet.

  Det är en svår och jobbig process att stämma säljaren om det visar sig att arean som angivits är för stor. Se till att få ett mätbevis på lägenheten innan du skriver under kontraktet. Vi kan ofta mäta arean med kort varsel och leverera mätbeviset för lägenheten eller villan redan samma dag.

  Mätbevis för fastighetsmäklare

  Som mäklare vill du ha en smidig affär. Ett mätbevis på lägenheten och villan som förmedlas innebär att både köpare och säljare vet vad som gäller. Det blir en trygg försäljningsprocess utan frågor om arean. Det är inte kul med missnöjda köpare som tycker de blivit lurade av dig som mäklare för att du annonserat bostaden med fel boarea. Ett mätbevis är en trygghet. Rekommendera alltid dina kunder att mäta upp bostaden så ni har ett uppdaterat mätbevis på bostaden innan ni startar försäljningsprocessen.

   Kontakta oss redan idag!

   Fyll i ditt telefonnummer och e-postadress, vi återkommer till dig inom kort.