7 VANLIGA MISSTAG VID BOSTADSRÄTTSFÖRSÄLJNINGAR

Det är mycket att tänka på inför en hus- eller lägenhetsförsäljning vilket gör att det blir lätt att missa viktiga saker som riskerar att påverka prislappen negativt. Undvik att falla i de vanligaste fällorna genom att läsa vår checklista inför din försäljning.

1. Har för bråttom

Som säljare är det lätt att bli otålig. Man vill sälja bostaden och komma vidare. Ofta lönar det sig att vara tålmodig för att få så bra betalt som möjligt.

2. Jämför sig med grannen

Det kan finnas skillnader som du inte uppfattar som gör att grannen fick mer betalt för sin bostad än vad du blir erbjuden för din. Förvänta dig inte samma pris för din bostad utan att först känna till detaljerna. Kanske kan du ändra något i din bostad som gör din bostad lika attraktiv som grannens?

3. Överbelamrade rum

För mycket prylar och möbler på säljfotona kan försämra chanserna till en bra försäljning. En tumregel är att rensa bort ungefär en tredjedel av alla ägodelar. Det är förstås också bra om det är städat inför visningarna.

4. Litar inte på mäklarens kunskaper

Mäklare vet när det är dags att lägga ut en annons och när det är dags att sälja. Lita på mäklarens omdöme och expertis.

5. Dåligt förberedda

Fixa allt som behöver ordnas hemma: eventuella lagningar, städning och så vidare. Små detaljer som lampor i alla fönster eller en välklippt gräsmatta kan göra stor skillnad på slutpriset.

6. Anger fel boarea

Många bostäder har fel area angivet. Det är mycket vanligt att villor är större än vad som är taxerat. För lägenheter skiljer sig arean också i många fall. Oftast är de större än vad som är angivet än tvärtom. Mät upp din bostad, det finns pengar att tjäna. Läs mer om bostadsvärderingar

7. Foton som inte motsvarar verkligheten

Ibland görs misstaget att lägga ut foton på bostaden som inte ger en korrekt bild av verkligheten. Man kanske “missar” att visa järnvägsspåret precis utanför tomten eller att insynen från gatan är mer än vanligt.
Ett misstag som leder till att potentiella köpare blir besvikna när de går på visning.

Beställ areamätning direkt!

Vi är specialister på areamätning!

    Kontakta oss redan idag!

    Fyll i ditt telefonnummer och e-postadress, vi återkommer till dig inom kort.