MÄTREGLER VID AREAMÄTNING

Rätt area beräknas med hjälp av lasermätare och CAD-program. Areamätningen görs enligt senaste svenska standard, SS 21054:2020. Mätreglerna som används av Mäklarsamfundet, Boverket, Skatteverket med flera togs fram av SIS och fastställdes 2020. Här finns en förenklad version av standarden (den nya förenklade versionen är inte klar ännu så denna gäller förra standarden).

Generellt kan man säga att allt som är innanför ytterväggarna ingår. Alltså ingår tunnare väggar, garderober, köksinredning, kakelugnar med mera i boarean. Finns det schakt och tjocka mellanväggar räknas delar av dem bort vilket är tydligt reglerat i mätstandarden.

En areamätning tar normalt mellan 30 minuter och 2 timmar beroende på storlek. Inget behöver förberedas inför vårt besök. Areamätningen går bra trots möbler och annan inredning. Önskas en ritning hjälper vi er med det. Titta i prislistan för mer information.

Som dokumentation upprättas ett mätbevis som mailas i PDF till beställaren. Vanligtvis kan mätresultatet ges samma dag eller dagen efter som uppmätningen sker.

Beställ areamätning direkt!

regler-för-areamätning

"I många bostäder har en professionell areamätning aldrig skett"

    Kontakta oss redan idag!

    Fyll i ditt telefonnummer och e-postadress, vi återkommer till dig inom kort.